Zöldséges gombatokány tésztával recept

Zöldséges gombatokány tésztával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
487

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a tokány most gombával és zöldségekkel készült, de felveszi a versenyt a húsos változattal is.

2 személyre

  • 1 doboz gomba (konzerv csiperke)
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db paszternák
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2.5 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 1.5 dl víz
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • kakukkfű
  • 20 dkg szélesmetélt (tagliatelle)

Elkészítés

A zöldségeket vágjuk fel ízlés szerint. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A konzerv gombát öntsük egy szűrőbe és csepegtessük alaposan le.

Az olívaolajat és a margarint hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és kezdjük el üvegesre párolni.

Amikor már kellően megpárolódott adjuk hozzá a fokhagymát, majd rögtön a feldarabolt zöldségeket is. Pár percig kevergetve pároljuk, majd öntsük fel a vízzel, és ízlés szerint fűszerezzük.

Főzzük roppanósra a zöldségeket, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett gombát, és főzzük még pár percig.

A tejfölt keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett öntsük a párolt zöldségekhez. Forraljuk ki, majd a hőfokot mérsékelve főzzük addig, hogy kellően besűrűsödjön.

Közben enyhén sós vízbe főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le. Ezután locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal és kevergetve melegítsük össze.

Tálaláskor a tésztát szedjük tányérra, majd kanalazzuk rá az elkészült szaftos ragut.


Zöldséges gombatokány tésztával recepthez kapcsolódó receptek

Zöldséges gombatokány tésztával

Zöldséges gombatokány tésztával

Ez a tokány most gombával és zöldségekkel készült, de felveszi a versenyt a húsos változattal is.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés