Vöröslencse leves recept

Vöröslencse leves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1095

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A vörös lencsében nem csak azt szeretem, hogy gyorsan elkészül, hanem, hogy általa egészséges ételeket készíthetek. Tápláló, magas a rosttartalma, így tartósan jóllakottság érzését adja.

3 személyre

  • 20 dkg vörös lencse
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 liter víz
  • 2 db leveskocka (én csak egyet használtam)
  • sűrített paradicsom
  • bors
  • római kömény

Elkészítés

A vöröshagymát aprítsd fel és kevés olajon fonnyaszd meg. Az átválogatott lencsét szűrőben mosd meg és öntsd a hagymára. Keverd el a hagymával, majd öntsd fel a vízzel.

Add hozzá a leveskockákat, fűszerezd a fent sorolt fűszerekkel.

Így főzd fedő alatt kb. 20 percig, amíg a lencse megpuhul. Ekkor add hozzá a paradicsomot és várd meg, míg rottyan egyet.

Néhány szelet bacon szalonnát vágj kockákra és pirítsd meg. A levest ezzel megszórva.


Vöröslencse leves recepthez kapcsolódó receptek

Vöröslencse leves

Vöröslencse leves

A vörös lencsében nem csak azt szeretem, hogy gyorsan elkészül, hanem, hogy általa egészséges ételeket készíthetek. Tápláló, magas a rosttartalma, így tartósan jóllakottság érzését adja.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés