Ünnepi koszorú gyümölcskenyér recept

Ünnepi koszorú gyümölcskenyér
5 11

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bankiani

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2477

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


ünnepi gyümölcskenyér recept, koszorúformában sütve!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • száritott, aszalt gyümölcsök: barack, szilva, mazsola
  • 2 evőkanál zabpehely
  • 2 tojás tojás
  • 6 dkg nádcukor
  • 4 dkg mandulaőrlemény
  • 6 dkg liszt
  • sütőpor
  • tejföl
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • rumaroma
  • vanilincukor

Elkészítés

A cukrot a tojásokkal kikeverjük, majd az olvasztott vajat hozzáöntjük, hozzákeverjük a lisztet és az aszalt gyümölcsöket, legvégül pedig a zabpelyhet a tejföllel, a mandulaőrleménnyel és az aromákkal. Forró sütőbe tesszük, de 5 perc után csökkentsük a hőmérsékletet, és 160 fokon süssük tovább 40 percen át. A sütőformát előzőleg vajazzuk és lisztezzük ki, akkor biztosan nem ragad bele.


Ünnepi koszorú gyümölcskenyér recepthez kapcsolódó receptek

Ünnepi koszorú gyümölcskenyér

Ünnepi koszorú gyümölcskenyér

ünnepi gyümölcskenyér recept, koszorúformában sütve!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Ünnepi koszorú gyümölcskenyér recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. február 16. 12345
Mekkora koszorúba sütötted?Mivel 2 tojásból, meg amit leírtál,abból nem sok massza lett.A hozzávalók súlyarányai megint lemaradtak,azt találja ki,aki akarja?