Túrógombóc recept

Túrógombóc
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
368

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A hozzávalókat érdemes este összekeverni, majd másnap kifőzni, zsemlemorzsába forgatni és rögtön tálalni.

2 személyre

  • 45 dkg félzsíros tehéntúró
  • 1.5 dl búzadara
  • 2 db nagy tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 nagy csipet só
  • 0.5 db citrom reszelt héja

A forgatáshoz:

  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítés

A túrót villával alaposan törjük össze, majd adjuk hozzá a búzadarát, a porcukrot és vaníliás cukrot, egy nagy csipet sót, a reszelt citromhéjat és keverjük alaposan össze.

Ezután adjuk hozzá az egész tojásokat, majd alaposan keverjük össze. Egy lágyabb masszát fogunk kapni.

Ezután takarjuk le a tálat egy fóliával, majd tegyük be éjszakára (v. pár órára) a hűtőbe, hogy a búzadara magába szívja a nedvességet.

Főzés előtt vegyük ki a hűtőből a masszát, majd vizes kézzel formázzunk gombócokat.

Egy edénybe öntsünk bőségesen vizet, majd melegítsük forráspontig. Ekkor helyezzük bele óvatosan a gombócokat, majd vegyük lejjebb a hőfokot, és a gyöngyöző vízben főzzük pár perc alatt készre. Ne kevergessük főzés közben, mert szétmennek a gombócok!!!

Amikor puhára főttek a gombócok, egy szűrővel szedjük ki a vízből, majd csepegtessük le, és forgassuk bele az előzőleg elkészített pirított zsemlemorzsába.

Egy serpenyőbe öntsük bele az olajat, majd adjuk hozzá a zsemlemorzsát, és kisebb lángon, állandó keverés mellett pirítsuk szép barnára. Vigyázzunk, mert a zsemlemorzsa gyorsan pirul, nehogy megégjen!

Az elkészült gombócokat forgassuk alaposan bele a zsemlemorzsába, majd tálalásig tartsuk melegen.

Tálaláskor az elkészült túrógombócot szórjuk meg fahéjas porcukorral, és tejföllel, kínáljuk.


Túrógombóc recepthez kapcsolódó receptek

Túrógombóc

Túrógombóc

A hozzávalókat érdemes este összekeverni, majd másnap kifőzni, zsemlemorzsába forgatni és rögtön tálalni.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés