Tunéziai datolyatorta recept

Tunéziai datolyatorta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
225

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A datolya áldásos hatásait már régóta ismerjük. Sajnos hazánkban elég kevés ételt, illetve süteményt készítenek belőle. Ismerjük el, hogy cukortartalma elég magas, hiszen aszalt állapotban kerül hozzánk.

4 személyre

  • 10 dkg aszalt datolya
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál süteményliszt
  • 10 dkg hámozott darált mandula
  • 4 db tojás
  • 1 csipet só
  • 8 dkg pocukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 db biocitrom reszelt héja
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 2 evőkanál méz
  • 2.5 dkg vágott natúr zöld pisztácia
  • sütőpapír

Elkészítés

4 személyre egy 24 cm-es kerek, kapcsos tortaformát használjunk.

A datolyát kis kockákra vágjuk, összekeverjük a keményítővel, a liszttel, és sütőporral, őrölt mandulával, és citromhéjjal. A tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjétől. A fehérjékből a sóval kemény habot verünk. A sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a citromlevet, és a lisztes mandulás datolyás keveréket beledolgozzuk.

A habot óvatosan a krémbe forgatjuk, vigyázva össze ne törjön. A masszát a sütőpapírral bélelt formába töltjük és a sütő középső szintjén 20 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A tortát kiemeljük a formából, aminek az alja szintén kivehető. Rövid ideig hűlni hagyjuk, majd áttesszük egy tálra.

Közben összekeverjük a maradék citromlevet a mézzel. Villával megszurkáljuk a torta tetejét, majd megkenjük a mézes keverékkel, és azonnal megszórjuk az aprított pisztáciával. langyosan vagy hidegen tálaljuk.


Tunéziai datolyatorta recepthez kapcsolódó receptek

Tunéziai datolyatorta

Tunéziai datolyatorta

A datolya áldásos hatásait már régóta ismerjük. Sajnos hazánkban elég kevés ételt, illetve süteményt készítenek belőle. Ismerjük el, hogy cukortartalma elég magas, hiszen aszalt állapotban kerül hozzánk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés