Tormaleves burgonyagombóccal recept

Tormaleves burgonyagombóccal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
883

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Télen szerveztünk igényli a meleg levest. Próbáld ki ezt a remek tormaleves receptet!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 1 ek vaj vagy mangalica zsír
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa, zöldség
  • 1 cikk zeller és zellerlevél (lehet szárított is)
  • 5 kávéskanál torma
  • 1 mokkáskanál mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 1 doboz 12%-os főzőtejszín (esetleg tejföl)
  • 1 db közepes burgonya
  • 1 db tojás
  • 2 ek liszt
  • 1 db húsleves kocka vagy maradék húsleves
  • delikát ételízesítő
  • 40 dkg sovány sertéshús (comb vagy dagadó)

Elkészítés

A felhevített zsiradékon megdinszteljük a karikára, kockára vágott zöldségeket a később hozzátett, apróra vágott vöröshagymával. Fehéredésig együtt pároljuk tovább a kockára vágott hússal, majd rátesszük a tormát, zellerlevelet, az ételízesítőt és az őrölt borsot, majd tovább pároljuk. Felengedjük másfél liter hideg vízzel vagy a maradék húslevessel. Amennyiben vízzel készítjük, beletesszük a húsleves kockát. (Én nem is használtam aót).

A levesben is, de akár külön is megfőzhetjük a burgonyát. Ekkor a levét is beleönthetjük a levesbe. Amikor a burgonya már puha, leszűrjük vagy kivesszük a levesből, és villával apróra törjük. Kis hűlés után megszórjuk egy kávéskanál ízesítővel és egy mokkás kanál őrölt fehér borssal, hozzáütjük a tojást, jól elkeverjük és apránként belekeverjük a lisztet. Kis időre állni hagyjuk. Ellenőrizzük a hús puhaságát, ha elég puha, akkor kiskanállal szaggassuk a levesbe a gombócot. Amikor a leves tetejére jönnek, akkor jó a levesünk.

Legvégül a hőkiegyenlítés után belekeverjük a tejszínt. Ezzel már nem forraljuk a levest. Igény szerint citromlével vagy ecettel utóízesíthetjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Tormaleves burgonyagombóccal recepthez kapcsolódó receptek

Tormaleves burgonyagombóccal

Tormaleves burgonyagombóccal

Télen szerveztünk igényli a meleg levest. Próbáld ki ezt a remek tormaleves receptet!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Tormaleves burgonyagombóccal recepthez

thumb
Receptvarázs - 2013. január 25.
Kedves Ibi!

Kiegészítettük a receptet, és javítottuk a hibát. Reméljük, most már nem lesz semmilyen probléma a receptek feltöltésénél. :)
thumb
ibi1950 - 2013. január 25.
Nem értem ezt az "adatbázis hiba" rendszeresen erre hivatkozik feltöltésnél. Most is ez történt, így itt mellékelem a hozzávalókat:Egy evőkanál vaj, vagy mangalica zsír, egy közepes fej vöröshagyma, egy-egy szál sárgarépa, zöldség, egy cikk zeller, és zeller levél,(lehet szárított is), öt kávéskanál torma, egy-egy mokkáskanál őrölt fehér bors, egy 12%-os főzőtejszín, esetleg tejföl, egy közepes burgonya, egy tojás, 2 evőkanál liszt, egy húsleves kocka, vagy maradék húsleves, delikát ételízesítő, 40 dkg sovány sertéshús (comb, vagy dagadó)
Amikor időtök engedi, szépen kérlek Benneteket, javítsátok. Köszönöm szépen: ibi1950