Tepsis újkrumpli pecorinóval és rucolával

Tepsis újkrumpli pecorinóval és rucolával

Fűszeres újkrumpli tepsiben

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 2 ág rozmaring
  • 1 fej fokhagyma
  • 50 dkg újkrumpli
  • só, frissen őrölt bors
  • 5 dkg rucola
  • 7.5 dkg pecorino sajt
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Az olajat, a vajat és a rozmaringot a keresztben kettévágott fokhagymával együtt egy sütőedényben a sütőbe tesszük.

Amikor a vaj már felolvadt és az olaj bugyogni kezd,

hozzáadjuk az alaposan megmosott és átdörzsölt krumplit (vigyázzunk a forró olajjal!). Sózzuk, borsozzuk, jól átforgatjuk, és a tetejét alufóliával lefedve további 35-45 perc alatt puhára sütjük.

A sütőből kivéve a krumplit még egyszer átforgatjuk, majd megszórjuk a rucolával. A sajtot egy krumplihámozó segítségével a tetejére forgácsoljuk.