Tepsis narancsos kacsa vele sült krumplival

Tepsis narancsos kacsa vele sült krumplival
2 személyre

  • 1 db egész kacsa szétbontva (szárny nélkül)
  • 2 kiskanál borókabogyó
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 2 db narancs héja (zöldséghámozóval lehántva)
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 0.8 dl portói bor
  • 10 db babérlevél
  • 1 kg újburgonya
  • só, bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 ºC-ra. A kacsát a borókabogyóval, a hámozatlan, enyhén összetört fokhagymával, a narancshéjjal, a cukorral, a portóival és a babérlevelekkel együtt egy tálba helyezzük, és lefedve 1 órára a hűtőbe tesszük.

A félbevágott újkrumplikat egy tepsibe rendezzük, a kacsát bőrével lefelé a tetejére fektetjük és meglocsoljuk a marináddal. Sózzuk, borsozzuk, 25-30 percig sütjük, majd a kacsát megfordítjuk, és további 25-30 perc alatt készre sütjük.