Tepsis burgonya recept

Tepsis burgonya
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
4198

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A családunk egyik nagy kedvence a tepsis krumpli.

2 személyre

  • 0.5 kg burgonya
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 2 szelet kolozsvári szalonna
  • 2 szelet sonka
  • 2 evőkanál mangalica zsír
  • őrölt pirospaprika

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, vastagabb karikára vágjuk, és sóval enyhén megpergetjük. Vigyázzunk a sózással, mert a füstölt húsok is sósak! Egy jénai tepsit vastagabban kikenünk egy evőkanál fagyos zsírral, és a burgonya felét elterítjük benne. Erre sorakoztatjuk a felkarikázott kolbászt, majd betakarjuk a maradék burgonyával. Rákerül a kakastaréjra bevagdosott szalonna, és két szelet sonka. A szalonnát és a sonkát is átkenjük fagyos zsírral. Fóliával lefedve kezdjük el sütni.

Amikor a burgonyánk puha, akkor fólia nélkül szép ropogósra sütjük a húsokat, addigra a burgonyánk is megpirul. Többször meg kell forgatni a húst, hogy szép és jó legyen. Csemegeuborkával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Tepsis burgonya recepthez kapcsolódó receptek

Tepsis burgonya

Tepsis burgonya

A családunk egyik nagy kedvence a tepsis krumpli.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés