Tejszínes torta recept

Tejszínes torta
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Angels85

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
1681

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy jó barátnak.

16 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 50 gr 70 %-os csokoládé
  • 20 dkg enyhén sós vaj (15-20 dkg)
  • 4 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál rum
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

A krémhez:

  • 6 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 csomag zselatin fix
  • 2 teáskanál étkezési zselatin

A díszítéshez:

  • tejszín, csoki rózsa és levél

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, a tortaformát készítsük elő (vajazzuk és lisztezzük). Reszeljük durvára a csokoládét, és olvasszuk meg a vajat vízgőz fölött.

A tojásokat a cukorral keverjük addig, amíg a krém ki nem fehéredik. Majd tegyük bele a lisztet, majd öntsük hozzá a meleg vajat, keverjük össze, és adjuk hozzá a reszelt csokoládét és a sütőport és a rumot és a fűszerkeveréket. Keverjük jól össze, majd öntsük a tortaformába. Tegyük a sütőbe és süssük 45 percig.

Krém: A tejszínt kemény habbá verjük.

A tortánkat félbe vágjuk megtöltjük vastagon a krémmel, majd be borítjuk a másik piskóta lappal. Kívülről is megkenjük, szélét díszítjük majd a rózsákat és rá tesszük.

készítette: Földi Anikó


Tejszínes torta recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés