Tárkonyos-gombás szűzpecsenye metélt tésztával recept

Tárkonyos-gombás szűzpecsenye metélt tésztával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1735

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A tejszínes-gombás hússzeletekhez nagyon jól illik a metélt tészta.

2 személyre

  • 8 szelet sertés szűzpecsenye
  • 30 dkg gomba
  • 2 dl főzőtejszín
  • őrölt fehér bors
  • tárkony
  • kukoricaliszt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg szélesmetélt

Elkészítés

A szűzpecsenye szeleteket ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd hagyjuk egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.

A gombát vágjuk fel vékony csíkokra.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele az előzőleg kukoricalisztbe beleforgatott hússzeleteket. Ezután mindkét oldalát süssük 2-2 percig, majd szedjük ki egy tányérra és tegyük félre. Ezalatt az idő alatt a kb. 1,5 cm-es hússzeletek átsülnek és szép színt kapnak.

A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a felszeletelt gombát, és kezdjük el párolni. Közben sózzuk, borsozzuk, és pár perc után szórjuk meg ízlés szerint tárkonnyal. Én nem sajnáltam a tárkonyt, bőven szórtam rá.

Amikor a gomba megpárolódott, öntsük fel a tejszínnel, majd helyezzük vissza a serpenyőbe az elősütött hússzeleteket is. Óvatosan forgassuk össze, majd kisebb lángon addig pároljuk még a szósz kissé besűrűsödik.

Közben a tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük és csepegtessük le alaposan.

Tálaláskor halmozzuk a tányérra tésztát, majd helyezzük rá a hússzeletet, és kanalazzuk rá a gombás-tejszínes szószt.


Tárkonyos-gombás szűzpecsenye metélt tésztával recepthez kapcsolódó receptek

Tárkonyos-gombás szűzpecsenye metélt tésztával

Tárkonyos-gombás szűzpecsenye metélt tésztával

A tejszínes-gombás hússzeletekhez nagyon jól illik a metélt tészta.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés