Szűzérmék almával és mustáros mártással recept

Szűzérmék almával és mustáros mártással
3 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
6177

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A krémes, gyümölcsös aromájú Calvadosszal és édes almával megbolondított mustáros mártás a porhanyós húsnak különleges ízt ad.

4 személyre

  • 1.75 dl tyúkhúsalaplé
  • 60 dkg sertés szűzpecsenye
  • 2 db kisebb, édes alma
  • 4 szál újhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 szál kakukkfűágacska
  • 3 evőkanál magos mustár
  • só és fekete bors
  • 3 evőkanál sűrű tejszín
  • 2 evőkanál calvados

Elkészítés

A tyúkhúsalaplét felmelegítjük. A szűzpecsenyéről eltávolítjuk a zsíros részeket és a hártyákat, majd 1 cm vastag szeletekre vágjuk.

Az almákat megmossuk, négyfelé vágjuk, a magházat eltávolítjuk, és a negyedeket felszeleteljük. Az újhagymát megmossuk, megtisztítjuk és összevágjuk. Az egészet félretesszük.

Nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a szűzérméket beletesszük, és a szeleteket magas hőfokon mindkét oldalukon egy-egy percig sütjük, míg a hús kissé megpirul.

A lisztet a serpenyőbe szórjuk, és keverés közben 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a húsalaplét, és folytonos keverés közben felforraljuk.

Egy kakukkfűágacskát megmosunk, megszárítunk, a levélkéket lecsipkedjük, és az almával, a mustárral, sóval és borssal a serpenyőbe tesszük. Kb. 4 percig mérsékelt hőfokon pároljuk, míg a hús megpuhul.

A tejszínt a mártásba öntjük, és 2 percig alacsony hőfokon főzzük. Beleöntjük a Calvadost, és valamivel magasabb fokozaton még 2 percig főzzük. Négy tányérra kitálaljuk, és mindegyiket egy-egy kakukkfűágacskával díszítjük.

Tipp:

Ezt a fogást jól kiegészíti a zsenge zöldborsó apróra tépett salátalevelekkel, valamint a zelleres gesztenyepüré.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 520 kcal/2184 kJ energia, 11 g szénhidrát, 36 g fehérje, 35 g zsír (ebből 16 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok és E-vitamin.


Szűzérmék almával és mustáros mártással recepthez kapcsolódó receptek

Szűzérmék almával és mustáros mártással

Szűzérmék almával és mustáros mártással

A krémes, gyümölcsös aromájú Calvadosszal és édes almával megbolondított mustáros mártás a porhanyós húsnak különleges ízt ad.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés