Sült kápia paprikakrém. recept

Sült kápia paprikakrém.
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
52

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az egyik legjobb dolog ami a kápia paprikával történhet, hogy megsütjük, és ilyen krém lesz belőle.Semmi extra vagányság,csak a sült paprikaíz, no meg némi ízesítő, és kész a télen is az ételekhez egy kis ízvarázs!A magam részéről elmondanám, hogy az egyik kedvencem a paradicsom paprika és a kaliforniai után.
4 személyre

  • Hozzávalók :
  • kápia paprika
  • fokhagyma
  • só,bors
  • extra szűz olívaolaj

Elkészítés

Elkészítése:

1. A paprikát mossuk meg, és töröljük szárazra, majd tegyük egy sütőlemezre, amit kibélelünk egy szilikonnal. 200 fokon grillező fokozaton süssük addig, amíg sötét színt kap.Ha egy kissé fekete lesz, az nem baj. Ezután rakjuk bele egy neylon tasakba ( így könnyen lejön majd a héja.)

2 .Ha kissé kihűlt a paprika szedjük le a héját, és vegyük ki a csumáját, tisztítsuk meg a magjától.A paprika húsát tegyük egy aprító gépbe.

3. A felaprított fokhagymát olívaolajon kis lángon kezdjük el pirítani, mikor már kifehéredik ami pár másodperc tegyük az aprítóba a paprikához.

4. Az egészet turmixoljuk össze krémesre.

5. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, olívaolajjal.Utóbbit ne sajnáljuk.

Szedjük üvegekbe, és zárjuk le. Vízben gőzöljük ki, és hagyjuk benne kihűlni.Tehetjük is a kamrába.


Sült kápia paprikakrém.

Sült kápia paprikakrém.

Az egyik legjobb dolog ami a kápia paprikával történhet, hogy megsütjük, és ilyen krém lesz belőle.Semmi extra vagányság,csak a sült paprikaíz, no meg némi ízesítő, és kész a télen is az ételekhez egy kis ízvarázs!A magam részéről…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés