Spagetti puttanesca recept

Spagetti puttanesca

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1508

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Olyan kevésből - olyan sokat lehet kihozni!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg spagetti
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 0.25 db cibatta
  • 1 kiskanál kakkukfű
  • só, bors
  • 1 db lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet csilipaprika
  • 3 db szardellafilé
  • 10 dkg szárított paradicsom
  • 10 dkg fekete olajbogyó

Elkészítés

A sütőt grillfokozatra állítjuk, és közepes erősségűre

kapcsoljuk. A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük, elkeverjük egy kevés olívaolajjal és félretesszük.

A ciabattát egészen apróra tépkedjük, egy sütőpapírral

kibélelt tepsibe rendezzük, és meglocsoljuk 2 evőkanál

olívaolajjal.

Megszórjuk a kakukkfûvel, sózzuk, borsozzuk, majd néhány perc alatt aranybarnára pirítjuk, azután kiveszszük

a sütőből és félretesszük.

A vékony karikákra vágott hagymát a maradék olajban néhány percig pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a csilit és a szardellát, és további 1 percig pirítjuk.

Hozzáadjuk a félbevágott szárított paradicsomot és az olajbogyót, összemelegítjük, majd összeforgatjuk a tésztával, és a pirított kenyérmorzsával megszórva tálaljuk.


Spagetti puttanesca recepthez kapcsolódó receptek

Spagetti puttanesca

Spagetti puttanesca

Olyan kevésből - olyan sokat lehet kihozni!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés