Sonkás-sajtos muffin recept

Sonkás-sajtos muffin
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
4627

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Listavezető - a sonka és a sajt mindig tarol!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 marék frissen aprított snidling
  • 7 dkg ementáli vagy gruyère sajt
  • 22.5 dkg liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 0.25 kiskanál őrölt bors
  • 1 kiskanál ételízesítő
  • 2 db tojás
  • 1.5 dl tej
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 7 dkg főtt sonka

Elkészítés

A snidlingből és az apró kockákra vágott sajtból egy keveset félretéve összedolgozzuk a száraz hozzávalókat.

A tojást összekeverjük a tejjel és az olajjal, majd egy evőkanál hideg vizet adunk hozzá, és egy kis időre letakarva a hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A száraz és a folyékony hozzávalókat összekeverjük, és hozzáadjuk az apró kockára vágott sonkát is.

A tésztát a muffinsütő papírral kibélelt mélyedéseibe kanalazzuk (ne töltsük tele!), a tetejét megszórjuk a

félretett sajttal és snidlinggel, és sütőben 30 percig sütjük.


Sonkás-sajtos muffin

Sonkás-sajtos muffin

Listavezető - a sonka és a sajt mindig tarol!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés