Sólet recept

Sólet
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bisztrónyúl

Nehézség:

Elkészítési idő:

480 perc

Megnézték:
1214

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Cserép edényben süssük, úgy lesz igazán finom.

4 személyre

  • 1 kg gyöngybab (vízben áztassuk egy éjszakát)
  • 2 db közepes apróra vágott vöröshagyma
  • 3 evőkanál kacsa vagy libazsír
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 bögre gersli
  • 2 db kacsacomb
  • 1 db szép darab füstölt kacsamell
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 db tojás
  • só, ha szükséges

Elkészítés

A zsíron megpirítjuk a hagymát, adjuk hozzá a bab felét. Szórjuk meg pirospaprikával. Mehetnek a húsok, gersli, fokhagyma, babérlevél és a bab másik fele. Végül a liszt. Engedjük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Fedjük le és toljuk a sütőbe.

Nyolc-tíz óra sütés lassú tűzön.

Tálalás előtt egy órával tegyük bele a jól megmosott tojásokat. (héjastól).

Időnként kóstoljuk, ha kell sózzuk, és pótoljuk a vizet.


Sólet recepthez kapcsolódó receptek

Sólet

Sólet

Cserép edényben süssük, úgy lesz igazán finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés