Sajtos cukkinigolyók recept

Sajtos cukkinigolyók
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
5265

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon laktató, fogyasztható magában, vagy egy kis fokhagymás-tejfölös mártogatós társaságában, ám remek feltétje lehet egy könnyű kis főzeléknek is. Érdemes sütés után azonnal tálalni, hisz mint a rántott sajt, ez is melegen, frissen a legfinomabb, mikor még egész nyúlós a sajt a belsejében.

3 személyre

  • 1 db közepes cukkini (reszelve mérve kb. 60
  • 1 kávéskanál só
  • 1 nagy csipet bors
  • 1 kávéskanál házi fokhagymakrém (esetleg 3 gerezd fokhagyma)
  • 1 db nagyobb tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa

Panírozáshoz:

  • 3 evőkanál liszt
  • 1 db nagyobb tojás
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa

Sütéshez:

  • olaj bőven

Elkészítés

A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani.

Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük és hagyjuk állni kb. 20 percet.

A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, a borsot, fokhagymakrémet (esetleg zúzott fokhagymát) és 4-5 evőkanál zsemlemorzsát, hogy jól összeálljon.

Alaposan összedolgozzuk. Diónyi golyókat formázunk a két tenyerünk között.

Három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojást kicsit felverjük, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül. A golyókat óvatosan a fenti sorrendben bepanírozzuk, mint a rántott húst.

Bő olajat forrósítunk. Ha már jó forró, óvatosan beleengedjük a golyókat és közepes lángon világos barnára pirítjuk.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.


Sajtos cukkinigolyók recepthez kapcsolódó receptek

Sajtos cukkinigolyók

Sajtos cukkinigolyók

Nagyon laktató, fogyasztható magában, vagy egy kis fokhagymás-tejfölös mártogatós társaságában, ám remek feltétje lehet egy könnyű kis főzeléknek is. Érdemes sütés után azonnal tálalni, hisz mint a rántott sajt, ez is melegen, frissen…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés