Rakott brokkoli. recept

Rakott brokkoli.
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
362

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Étkezzünk egészségesebben!
6 személyre

  • Hozzávalók:
  • 1 fej brokkoli, (50 dkg)
  • só,bors,olaj ízlés szerint
  • 5 közepes burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 40 dkg darált hús
  • 3 dkg vaj
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 3 db paradicsom
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • pár szál oregáno
  • 20 dkg reszelt félkemény sajt

Elkészítés

Elkészítése:

A brokkolit megmosom, rózsáira szedem, és félpuhára párolom.A burgonyát héjában megfőzzük,meghámozzuk, és karikára vágjuk.A hagymát eközben olajon megpároljuk, majd rátesszük a darált húst.Sóval, borssal ízesítjük.Egy sütőtepsit, vagy hasonló sütőtálat kikenünk vajjal,és megszórjuk kevés zsemlemorzsával.Beletesszük sorba a karikára vágott burgonyát,és megsózzuk.Erre kerülnek a brokkoli rózsák. Megöntözzük tejföllel, és megszórjuk a friss fűszerekkel.Ráhalmozzuk a húst, és betakarjuk a paradicsom karikákkal.Erre kerüljön még némi burgonya, és tejföl, majd a reszelt sajttal gazdagon megszórjuk.Ezután mehet az előmelegített sütőbe, és 180 fokon addig sütjük, míg aranybarnára nem sül a teteje.30 perc.


Rakott brokkoli.

Rakott brokkoli.

Étkezzünk egészségesebben!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés