Raffaelló szelet, ahogy én készítem

Raffaelló szelet, ahogy én készítem

A kókuszos édesség elmaradhatatlan nálunk. Anyukámtól kaptam a Raffaello szelet recepjét, az alapján készítem, mert mi így szeretjük.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A sárga tésztához

  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 2 ek rétesliszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 0.5 db citrom leve

A barna tésztához

  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 ek kakaópor
  • 2 ek rétesliszt
  • 0.5 csomag sütőpor

A krémhez

  • 10 db tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 25 dkg margarin
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az 5 tojásfehérjét 15 dkg cukorral kemény habbá verjük. 15 dkg kókuszt elkeverünk 2 evőkanál rétesliszttel és fél csomag sütőporral, majd beleforgatjuk a habba, és belefacsarjuk a fél citrom levét is. A tésztát előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.

A barna tésztához 5 tojásfehérjét 15 dkg cukorral kemény habbá verünk. 15 dkg darált diót összekeverünk 3 evőkanál keserű kakaóporral, 2 evőkanál rétesliszttel, fél csomag sütőporral, majd a habba forgatjuk. A sárga tésztához hasonlóan sütjük meg.

A krémhez 10 tojássárgáját kikeverünk 1 csomag vaníliás cukorral és 20 dkg cukorral. Hozzáadunk 1 csomag főzéssel készítendő vaníliás pudingport és 3 dl tejet, majd sűrűre főzzük. A tűzről levéve egy kicsit hűlni hagyjuk, majd apránként belekeverünk 25 dkg margarint. Végül a sárga tésztát megkenjük a krém 3/4 részével, befedjük a barna tésztával, elsimítjuk rajta a maradék krémet és kókusszal megszórjuk.