Pulykapecsenye sült almával recept

Pulykapecsenye sült almával
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
2332

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Könnyen, gyorsan elkészíthető, mindenfajta allűrtől mentes, egyszerű szárnyas egytálétel.

3 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db kicsontozott felső pulykacomb (80 dkg)
  • 2 mokkáskanál Porhanyós pulykasült fűszer
  • 2 mokkáskanál só
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál házi zsír
  • 3 db piros héjú Jonagold alma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 csipet őrölt fehér bors

Elkészítés

A husit előző nap este alaposan bedörzsöljük porhanyós pulykasült fűszerrel, letakarva hűtőbe tesszük. Másnap megsózzuk, serpenyőben felhevítjük az olajat, és a bőre nélkülin kezdve pár percig mindkét oldalán pirosra sütjük.

Kivesszük, házi zsírral alaposan kikenjük a hőállóedény alját, hozzáöntjük az elősütésből visszamaradt pecsenyeszaftot is. 160 fokos sütőben lefedve 30 percig sütjük, majd mellé helyezzük a megmosott, félbevágott, kicsumázott almákat a héjától megtisztított, cikkekre vágott hagymák társaságában. Fedő nélkül 170 fokon folytatjuk a sütést puhulásig, ami még kb. 30 perc.

Az ízesre sült pecsenyét és az alma-hagyma köretet tálalótányérba szedjük. A sütőtálban maradt szaftot áttörjük, szószos tálba öntjük, fehér borssal illatosítjuk. A húst langyosan felszeleteljük, a savanykás almakörettel és a szafttal tálaljuk, friss rozmaring bóbitával színesítjük.. Igény esetén mazsolás rizzsel kiegészíthetjük. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Pulykapecsenye sült almával recepthez kapcsolódó receptek

Pulykapecsenye sült almával

Pulykapecsenye sült almával

Könnyen, gyorsan elkészíthető, mindenfajta allűrtől mentes, egyszerű szárnyas egytálétel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés