Padlizsánkrémleves parmezán chipsszel. recept

Padlizsánkrémleves parmezán chipsszel.
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
71

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű, ámbár nagyon érdekes íz.
2 személyre

  • Hozzávalók:
  • 1 nagyobb padlizsán
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db piroshúsú paprika
  • 1 db burgonya
  • só,bors
  • petrezselyemzöld vágott
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 liter húsleves alaplé
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 tk étkezési keményítő,víz

Elkészítés

1. A padlizsánt kockára vágjuk, besózzuk, majd hagyjuk 1/2 órát a sóban.

2. A padlizsánkockákat leöblítjük, kinyomkodjuk belőlük a vizet. Egy fazékban olajat hevítünk.

3. Megfonnyasztjuk a felforrósított olajban a felaprózott hagymát és az áttört fokhagymát, rádobjuk a padlizsánhúst, a felaprított zöldségeket, majd felöntjük a húslevessel és puhára főzzük.

4. Botmixerrel krémmé zúzzuk, hozzáadjuk az 1 dl hideg vízben elkevert étkezési keményítőt, és a tejszínt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és további 2 percig forraljuk. A sajt chipsszel kínáljuk, petrezselyemmel megszórjuk.

5. A parmezánt lereszeljük, és zsírpapírral blelt sütőlemezre halmokat rakunk egymástól távolabbra.200 fokos sütőbe 1-2 perc alatt aranysárgára sütjük. ha kihűlt leszedjük, és külön tálkába kínáljuk a levesünkhöz.


Padlizsánkrémleves parmezán chipsszel.

Padlizsánkrémleves parmezán chipsszel.

Egyszerű, ámbár nagyon érdekes íz.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés