Omlós kakaós keksz recept

Omlós kakaós keksz
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1239

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Házi keksz, ami sokáig eláll!

7 személyre

  • 15 dkg puha vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 20 dkg finom liszt
  • 10 dkg zab liszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 teáskanál sűtőpor
  • 6 dkg kakaó

Elkészítés

A liszthez hozzákeverjük a sót és a sütőport, aztán teaszűrőn át hozzászitáljuk a kakaóport. A puha vajat robotgéppel összehabosítjuk a cukorral, majd hozzádolgozzuk a tojás sárgáját. Amikor a tojás tökéletesen elkeveredett, hozzáadjuk a masszához fakanállal a kakaós lisztet.

A tésztát hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Sütés előtt előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt terítünk 1 nagy, illetve 2 kisebb tepsibe.

A tésztából diónyi mennyiségeket veszünk a kezünk közé, golyókat formálunk, majd a elhelyezzük a golyókat a tepsi(k)re egymástól legalább három ujjnyi távolságra, aztán kb. 12 perc alatt megsütjük a sütiket. Ennyi idő leteltével a közepük még puha marad, de mégsem szabad őket tovább sütni, mert akkor félő, hogy kiszáradnak.

Miután kivettük a sütiket a sütőből, rajta hagyjuk őket 5-10 percig a tepsin, és csak ezután tesszük őket át egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.


Omlós kakaós keksz recepthez kapcsolódó receptek

Omlós kakaós keksz

Omlós kakaós keksz

Házi keksz, ami sokáig eláll!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés