Metélt tészta tejszínes-céklával és sült csirkemájjal recept

Metélt tészta tejszínes-céklával és sült csirkemájjal
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
195

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A csirkemáj és cékla kedvelőinek.

2 személyre

  • 7 db csirkemáj
  • 2 db nagyobb cékla
  • 20 dkg szélesmetélt
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
  • őrölt fehérbors
  • szerecsendió
  • majoranna
  • 1 dl olaj
  • 2 dl főzőtejszín

Elkészítés

A céklát enyhén sós vízbe feltenni főni. Amikor már kellően megpuhult, akkor leszűrni és langyosra hűteni. Ezután megpucolni, majd nagyobb lyukú reszelőn lereszelni.

Az olajat, és az ízlés szerinti mennyiségű fűszereket összekeverni, majd a nagyobb darabokra vágott csirkemájat beletenni, és kb. 30 percig hagyni pácolódni.

Egy serpenyőbe beleönteni a bepácolt csirkemájat, majd lassú tűzön, kevergetve készre sütni. Ezután kiszedni az olajból és a tálalásig melegen tartani.

A visszamaradt olajba beletenni az előzőleg lereszelt céklát, majd pár percig kevergetve párolni. Ezután felönteni a tejszínnel, ha szükséges akkor utánaízesíteni, majd addig párolni, hogy a tejszín besűrűsödjön.

A tésztát enyhén sós vízbe kifőzni, majd leszűrni és rögtön tálalni.

Tálaláskor a tésztát tányérra tenni, majd a tetejére kanalazni a tejszínes céklát, végül pedig ráhelyezni a sült csirkemájat.


Metélt tészta tejszínes-céklával és sült csirkemájjal recepthez kapcsolódó receptek

Metélt tészta tejszínes-céklával és sült csirkemájjal

Metélt tészta tejszínes-céklával és sült csirkemájjal

A csirkemáj és cékla kedvelőinek.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés