Marhahúsos burrito recept

Marhahúsos burrito
1 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

150 perc

Megnézték:
4213

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Összekeverjük, kiosztjuk - és befaljuk!

4 személyre

  • 75 dkg marhahús
  • 40 dkg hámozott paradicsom
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 2 doboz konzerv chipotle paprika (adobo-szószban)
  • 1 kiskanál szárított oregánó
  • 0.25 kiskanál őrölt kömény
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 db tortilla (paradicsomízesítésű vagy sima
  • 9 dkg reszelt cheddar sajt
  • tejföl (tetszőleges)
  • 20 dkg vörös bab
  • 20 dkg főtt rizs

A pico de gallo salsához:

  • 2 db paradicsom
  • 2 evőkanál hagyma
  • 1 evőkanál római kömény
  • 1 db chilipaprika
  • 1 csipet cukor

Elkészítés

A marha zsíros részeit levágjuk, és a húst 6 darabra vágva egy kuktába tesszük. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, a felaprított hagymát, a chipotle paprikát, az oregánót, a köményt és a fokhagymát. Lassú tűzön 8- 10, magasabb hőfokon 4-5 órán át főzzük.

A salsához összekeverjük a felkockázott paradicsomot, a felaprított hagymát, a köményt, a kimagozott, feldarabolt csilipaprikát és a cukrot. Lefedjük és állni hagyjuk.

Amikor a hús megfőtt, kivesszük, apró darabokra tépkedjük, és adunk hozzá egy kevés főzőlét. A húst szétosztjuk a kiterített tortillák közt, rászórjuk a sajtot, rákanalazzuk a salsát, és tetszés szerint teszünk rá még rizst, babot és tejfölt. A tortillákat összegöngyöljük és tálaljuk.


Marhahúsos burrito recepthez kapcsolódó receptek

Marhahúsos burrito

Marhahúsos burrito

Összekeverjük, kiosztjuk - és befaljuk!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés