Mákos-almás pite recept

Mákos-almás pite
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
148

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A hagyományos almás piték után jöjjön egy olyan szaftos töltelékű, amitől a mák is életre kel. A almát barna cukorral és mákkal együtt pároljuk meg, kevés fűszerrel és édes morzsával keverjük össze, és kész is a finom töltelék. A szájban elomló tészta csak a ráadás, nem lehet megunni!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál tejföl

Töltelék:

  • 20 dkg mák darálva
  • 3 darab édes alma
  • 10 dkg cukor
  • 1 darab citrom reszelt héja

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a dagasztógéppel, majd 1 órára a hűtőbe tesszük (akár előző nap is elkészíthetjük), és tegyük hűtőbe.

A töltelékhez való almát reszeljük le, és kevés citromlével locsoljuk meg. Hagyjuk pár percet állni, majd csavarjuk ki a levét, és adjuk hozzá a mákot. Tegyük egy lábasba a cukorral együtt és pároljuk össze. Adjunk hozzá kevés édes morzsát, és pár percig pároljuk állandóan kevergetve, nehogy lesüljön. Hagyjuk kihűlni.

A tésztát nyújtsuk ki két lapba. Az egyikkel egy sütőtepsit béleljünk ki, majd szurkáljuk meg villával. A kihűlt tölteléket egyenletesen oszlassuk el a felületén, és kenőkéssel igazítsuk simára. Erre kerül a másik lap, és a tetejét is szurkáljuk meg. Rovátkázzuk be a tetejét, és süssük ki 180 fokon 15-20 perc alatt. Vaníliás porcukorral szórjuk meg, és vágjuk négyzetekre.


Mákos-almás pite recepthez kapcsolódó receptek

Mákos-almás pite

Mákos-almás pite

A hagyományos almás piték után jöjjön egy olyan szaftos töltelékű, amitől a mák is életre kel. A almát barna cukorral és mákkal együtt pároljuk meg, kevés fűszerrel és édes morzsával keverjük össze, és kész is a finom töltelék.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés