Konyakmeggyes-gesztenyés alagút recept

Konyakmeggyes-gesztenyés alagút
1 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
1951

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a konyakmeggyes-gesztenyés alagút megunhatatlan!

4 személyre

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 0.5 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 2 dl tejszínhab
  • kevés rum
  • 5 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 db konyakos meggy (házi készítésű)
  • 10 dkg tej
  • tortabevonó massza

Elkészítés

Egy őzgerincformát kibélelünk folpackfóliával.

A kakaós piskótát kisebb sütőlemezen megsütjük és hagyjuk kihűlni. A formába helyezzük a nagyobbik részét, és levágunk a tetejére akkorát, ami befedi majd a süti alját.

A krémet elkészítjük, a tejszínhabot is lazán belekeverjük, és beletöltjük a formába a fele krémet a kakaós lapba. Közepébe a magozott konyakos meggyet végigrakjuk és befedjük a krém másik felével, majd a lappal. Becsomagoljuk a fóliával, és behűtjük egy éjszakára. Másnap olvasztott csokival bevonjuk, hűtjük, majd a bordánál szeleteljük.

Tejszínhabot is adhatunk mellé, ha valaki úgy szereti.


Konyakmeggyes-gesztenyés alagút recepthez kapcsolódó receptek

Konyakmeggyes-gesztenyés alagút

Konyakmeggyes-gesztenyés alagút

Ez a konyakmeggyes-gesztenyés alagút megunhatatlan!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés