Kéksajtos, tüzes spagetti

Kéksajtos, tüzes spagetti

A chilitől tüzes, a paradicsomtól piros, a kéksajttól különlegesen ízes spagetti gyorsan elkészül, hamar eltelíti a gyomrot. Gyermekes családoknak továbbra is a ’lájtosabb’ fehér hagyományos, vagy durum-tésztát ajánlom :)

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg chilis spagetti
  • 1 evőkanál étolaj
  • 10 dkg kéksajt
  • 20 dkg edámi sajt
  • 1 dl tejszín
  • 1 mokkáskanál citrombors
  • 8 db rozmaringbóbita
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Forrásban levő, olajos-sós vízbe szórjuk a spagettit, 3 percig forraljuk, majd lefedve 8 percig duzzasztjuk. A kéksajtot 8 db fél-kisujjnyi hosszú hasábra vágjuk. Durvára reszeljük az edámit, elkeverjük a tejszínnel, nagyon kis lángon felforrósítjuk, de nem forraljuk. Az al dente készített tésztát leszűrjük, forró vízzel leöblítjük. Felét elkeverjük a tejszínes sajttal, tálalótálba tesszük.

Villa segítségével a tetején 8 fészket alakítunk ki a maradék spagettiből, mindegyik közepébe egy-egy kéksajt csíkot tűzünk, amely ízesen beleolvad a forró spagettibe. Frissen őrölt citromborssal megszórjuk, rozmaringbóbitákkal díszítjük, azonnal tálaljuk. Amennyiben nem tudjuk rögtön elfogyasztani, sütőben, grill spirál alatt később felmelegíthetjük. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta