Kefíres vajas-réteges kifli recept

Kefíres vajas-réteges kifli
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
499

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Illatos, puha, foszlós kenyérpótló reggelire, vacsorára  vagy iskolába tízóraira.

12 személyre

  • 1 dl langyos tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 4 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1.5 dl kefir
  • 1 dl medvehagyma olaj (vagy más finom olaj)
  • 1 teáskanál só
  • 20 dkg reszelt sajt

Kenéshez:

  • 20 dkg lágy vaj
  • 1 csapott teáskanál só

Tetejére:

  • 1 teáskanál lenmag
  • 1 teáskanál szezámmag
  • 2 teáskanál tökmag
  • 2 teáskanál napraforgómag
  • 1 csipet egész köménymag

Elkészítés

A tejbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 10 dkg lisztet, elkeverjük, langyos helyen 15 perc alatt felfuttatjuk.

A tojást felverjük, a negyedét kis tálkába öntjük, a többit összehabarjuk a kefirrel, olajjal, sóval, az élesztős eleggyel, és a liszthez keverjük. Simára gyúrjuk, 4 cipóba osztjuk, letakarjuk, 45 percig kelesztjük, majd mindegyiket nagy körlappá nyújtjuk.

Kettőt megkenünk a sóval habosra kevert vajjal, elosztjuk rajtuk a sajtot, betakarjuk a másik két tésztával, így 2 db kétrétegű körlapot kapunk. Mindegyiket tortaszerűen 6 cikkre vágjuk, szorosan feltekerjük.

A 12 kiflit sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, langyos helyen újabb 20 percig kelesztjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Amikor a kiflik duplájukra nőttek, megkenjük a félretett tojással, megszórjuk a magok keverékével, és a forró sütőben kb. 25 perc alatt ropogós-pirosra sütjük.

Édes, vagy sós kencékkel gazdagíthatjuk, de magában is nagyon finom.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fotózta: Nyersné Vajda Márta


Kefíres vajas-réteges kifli recepthez kapcsolódó receptek

Kefíres vajas-réteges kifli

Kefíres vajas-réteges kifli

Illatos, puha, foszlós kenyérpótló reggelire, vacsorára  vagy iskolába tízóraira.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés