Karácsonyi pulyka

Karácsonyi pulyka

Megvan! Az ünnep fő attrakciója

6 személyre

  • 4 kg egész bébipulyka
  • 1 kg pulykamellfilé
  • 10 dkg fenyőmag
  • 10 dkg pácolt sonka
  • 3 szelet bacon
  • 10 dkg dió, durvára vágva
  • 10 dkg datolya, összevágva
  • 20 dkg konzervgesztenye
  • 1.3 dl brandy
  • 1.3 dl édes fehérbor
  • 2 db tojás
  • só, bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. Az egész pulykát előkészítjük a töltéshez.

A töltelékhez a kockára vágott pulykamellet, a fenyőmagot, a felkockázott sonkát és bacont, a diót, a datolyát, a gesztenyét, a brandyt, a bort és a tojást egy edényben összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, megint jól összedolgozzuk, majd a pulykát a töltelékkel megtöltjük. Sütőtűvel vagy madzaggal a pulyka nyitott végét összefogjuk.

A húst egy tepsibe helyezett rácsra tesszük. 3 órán át sütjük, amíg a töltelék belseje, illetve a pulykacomb legvastagabb része el nem éri a 82 °C-ot, és át nem sül. Sütés közben a kisült zsírral locsolgatjuk. Ha kész, feldaraboljuk, és a töltelékkel körítve tálaljuk.