Jókai bableves recept

Jókai bableves
4 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Angels85

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
22085

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Igazán jó kis magyar jókai bableves a hideg napokra. :)

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg tarkabab
  • 1 db kisebb füstölt csülök
  • babérlevél
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db kisebb zeller zölddel együtt
  • 20 dkg kolbász
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 3 púpos evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • pirospaprika
  • borsikafű
  • majoránna
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

A babot és a csülköt előző nap áztasd be külön-külön. Friss vízben (épp hogy ellepje), babérlevéllel ízesítve feltettem őket együtt főni. 45 percnyi csöndes forralás után hozzáadtam a friss zöldségeket. A paradicsom héját lehúztam és apróra vágtam, a hagymát lereszeltem és úgy adtam hozzá.

Amikor minden megpuhult és a csülök is megfőtt, akkor kiemeltem a levesből. Aki nem szereti a levesben a paprikát akkor az kiveheti belőle. Majd elkészítem a rántást (zsír+liszt+fokhagyma és legvégén a pirospaprika) és besűrítettem vele a levest.

A csülköt felkockázom, a kolbászt felkarikázom és bele teszem vissza a levesbe, majd még egyszer felforralom. Én ekkor apróra vágott petrezselyem zölddel szórom meg. Tejföllel ízesítve azonnal tálalható. Aki szereti csipetkét is főzhet bele. Készítette: Földi Anikó


Jókai bableves recepthez kapcsolódó receptek

Jókai bableves

Jókai bableves

Igazán jó kis magyar jókai bableves a hideg napokra. :)

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés