Húsgolyós tepsis sajtos tészta recept

Húsgolyós tepsis sajtos tészta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
2846

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Húsgolyók mediterrán módra

8 személyre

  • 45 dkg penne
  • 8 dl bazsalikomos paradicsomszósz
  • 40 dkg ricotta
  • 5 dkg parmezán
  • 22 dkg mozzarella

A húsgolyókhoz:

  • 25 dkg darált sertéshús
  • 25 dkg darált marhahús
  • 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • 1 kiskanál só
  • 0.25 kiskanál frissen őrölt bors
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés

A húsgolyókhoz a kétféle húst összekeverjük a petrezselyemmel, a sóval és a borssal, majd hozzádolgozzuk az enyhén felvert tojást, az összezúzott fokhagymát és a zsemlemorzsát, és kézzel golyókat formázunk belőle.

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük és leszűrjük. Egy sütőedénybe tesszük, ráöntjük a szószt, majd ráhelyezzük a húsgolyókat, és alufóliával lefedve 30 percig sütjük.

A ricottát összekeverjük a reszelt parmezánnal, és a tészta tetejére kanalazzuk. Lefedve újabb 10 percig sütjük, majd megszórjuk a reszelt mozzarellával, és alufólia nélkül további 5 perc alatt készre sütjük.


Húsgolyós tepsis sajtos tészta recepthez kapcsolódó receptek

Húsgolyós tepsis sajtos tészta

Húsgolyós tepsis sajtos tészta

Húsgolyók mediterrán módra

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés