Hópuszedli recept

Hópuszedli
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
587

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Süssünk egy finom, omlós süteményt például a karácsonyi ünnepekre.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 26 db-hoz:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A beleforgatáshoz pár kanál porcukrot keverjük össze egy csomag vaníliás cukorral.

Elkészítés

A liszthez adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat és kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a darált diót, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Elsőre túl száraznak tűnik, de szépen össze fog állni.

Ezután formázzunk diónyi golyókat, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb, sütőpapírral bélelt tepsire.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt világos színűre. Én légkeverésnél 160 fokon 10 percig sütöttem.

A sütőből kivéve várjunk pár percet, majd forgassuk bele az előzőleg vaníliás cukorral összekevert porcukorba.

Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, majd forgassuk megint bele a vaníliás porcukorba.

Nagyon omlós aprósütemény, és a vaníliás-porcukortól különösen finom. Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható, és finom omlós marad.


Hópuszedli recepthez kapcsolódó receptek

Hópuszedli

Hópuszedli

Süssünk egy finom, omlós süteményt például a karácsonyi ünnepekre.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés