Hókifli házilag

Hókifli házilag

Szívből ajánlom hókifli receptemet, ezt az omlós harapnivalót.

4 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • csipet só
  • 2 dl tej

A töltelékhez:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • porcukor a forgatáshoz
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőtepsibe sütőpapírt teszünk, erre helyezzük a kifliket. Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, az élesztőt, a tejfölt és annyi tejet, hogy összeálljon. Hagyjuk 1 órát pihenni, 3 mm vastagra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

A gesztenyemasszából kis halmokat teszünk a közepükbe és kicsit megnyomjuk az ujjunkkal, majd kiflit formázunk belőle. Előmelegített sütőben megsütjük, 180 fokon készre sütjük. Még melegen porcukorba forgatjuk őket.

Száraz, hűvös helyen dobozban tároljuk.