Hagymás torta recept

Hagymás torta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
3296

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Amikor nincs szülinap, de ünnepelhetnékünk van!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg liszt + a sütőformába
  • 8 dkg vaj + a sütőformába
  • 1 db tojás
  • 3 dl víz
  • 1 evőkanál olívaolaj

A töltelékhez:

  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 3 dkg margarin
  • 1 kg makói vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt (csapott)
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg füstölt sajt
  • só, bors

Elkészítés

A lisztet egy csipet sóval egy edénybe szitáljuk, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat, majd addig gyúrjuk, míg zsemlemorzsaszerű állagot nem kapunk. Apránként hozzáadjuk a vizet, majd belisztezett felületen tésztát gyúrunk belőle. A tésztalabdacsot fóliába csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát belisztezett felületen kinyújtjuk, majd kibélelünk vele egy kivajazott, kilisztezett sütőformát. Villával megszurkáljuk, majd 15 percig elősütjük.

Közben a tojásfehérjét enyhén felverjük. A tésztát kivesszük a sütőből, vékonyan megkenjük a tojásfehérjével, majd további 5 percig sütjük.

Ezalatt a töltelékhez felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a margarint, beletesszük a vékony karikára vágott hagymát, majd folyamatosan kevergetve üvegesre pároljuk. A zsiradékot leöntjük róla, majd visszatesszük a tűzre, megszórjuk a liszttel, és sózzuk, borsozzuk. Alaposan átkeverjük, végül hozzáadjuk a tejszínt.

A tölteléket a tészta közepére kanalazzuk, megszórjuk reszelt sajttal, és 25 perc alatt pirosra sütjük. A sütőből kivéve rövid ideig hűlni hagyjuk, majd felszeleteljük, és melegen tálaljuk.


Hagymás torta recepthez kapcsolódó receptek

Hagymás torta

Hagymás torta

Amikor nincs szülinap, de ünnepelhetnékünk van!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés