Habkönnyű burgonyás pogácsa recept recept

Habkönnyű burgonyás pogácsa recept
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
10391

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A házi burgonyás pogácsa bármikor jól jön!

7 személyre

  • 600 gr burgonya (főtt, áttört)
  • 70 ml tej (2,8%-os)
  • 1 nagy csipet kristálycukor
  • 25 gr élesztő (friss)
  • 250 gr vaj
  • 410 gr búzaliszt (BL55)
  • 1 db tojássárgája
  • 3 csapott teáskanál só
  • 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés

A burgonyát héjastul puhára főzöm a sós vízben, majd hideg vízzel átmosom, lehúzom a héját és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre kihűlni.

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

Ha felfutott, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és bedagasztjuk a tésztát. Egy elég lágy tésztát fogunk kapni.

A begyúrt tésztát 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát fél centi vastagra nyújtjuk, majd félbe hajtjuk, aztán a két oldalát a középsőre.

A behajtogatott tésztát ismét kinyújtjuk kb 2 cm vastagra. Pogácsákat szaggatunk, nem túl nagy átmérővel!

Sütőpapírral fedett lemezre tesszük őket, tojással megkenjük a tetejüket, majd újabb 10 perc pihentetés után előmelegített légkeveréses sütőben 190 C fokon légkeveréses sütőben kb. 20-30 percig sütjük. Teljes kihűlés után kóstoljuk!


Habkönnyű burgonyás pogácsa recept recepthez kapcsolódó receptek

Habkönnyű burgonyás pogácsa recept

Habkönnyű burgonyás pogácsa recept

A házi burgonyás pogácsa bármikor jól jön!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés