Gyömbéres tyúkhúsleves recept

Gyömbéres tyúkhúsleves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bisztrónyúl

Nehézség:

Elkészítési idő:

240 perc

Megnézték:
673

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Legjobb védelem megfázás ellen!

4 személyre

  • 0.5 db tyúk
  • 1 db közepes hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 darabka gyömbér
  • 0.5 csokor citromfű
  • 1 csokor koriander levél
  • 2 szál szép répa lapokra vágva
  • 1 kis fej káposzta felcsíkozva
  • 2 db chili paprika karikázva
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál só
  • 1 db citrom leve
  • instant ázsiai tészta

Elkészítés

Tegyük fel a tyúkot főni egy nagy fazéknyi vízben, két kanál sóval, hagymával, fokhagymával együtt. ( én két nagyobb darabba szoktam vágni a tyúkot) Két órát hagyom főni, majd hozzáteszem a répát, káposztát, citromfűvet, koriandert. A megtisztított gyömbért is, amit krumplihámozó segítségével szeletelek bele. További egy órát lassú tűzön rotyogtatom és persze kóstolgatom. Végül mehet a chili, kinek- kinek ízlése szerint- , a szójaszósz és a citromlé. Adunk neki még egy órát és kész.

Tálalás

A tésztát tányérra rakom, a forró levesből annyit merek rá, hogy ellepje. Lefedem 15 percre. Megszórom zöldhagymával, szeletelek bele a húsból.


Gyömbéres tyúkhúsleves recepthez kapcsolódó receptek

Gyömbéres tyúkhúsleves

Gyömbéres tyúkhúsleves

Legjobb védelem megfázás ellen!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés