Gombás kenyér recept

Gombás kenyér
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
rena4

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
576

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Vacsorára készült, aztán másnap ebédre is jutott:-)

4 személyre

  • 70 dkg liszt (kevertem bele 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölylisztet is)
  • 4 teáskanál só
  • 3 evőkanál olaj
  • 2.5 dkg friss élesztő
  • 2 teáskanál cukor
  • 4 dl víz
  • 1 db tojás a kenéshez
  • szezámmag, lenmag a szóráshoz

A töltelékhez:

  • 50 dkg apróra vágott csiperke
  • 10 dkg felkockázott húsos szalonna
  • 2 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál apróra vágott zellerzöld

Elkészítés

A kenyértésztához a hozzávalókból keményebb tésztát gyúrunk. 1 órát letakarva kelesztjük.

A felkockázott szalonnát serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, puhára pároljuk. Amint megpuhult, a levét elfőzzük. A tejfölt kikeverjük a tojásokkal és a gombára öntjük, besűrítjük vele.

A megkelt tésztát két részre osztjuk, lisztezett felületen külön-külön 1 cm vastag lappá nyújtjuk. A gombás tölteléket szűrőkanállal (egy kis levet így is eresztett) elosztjuk a két kinyújtott lapon, óvatosan feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Enyhén felvert tojással megkenjük és szezámmaggal, lenmaggal szórjuk be a tetetjét. Fél órát pihentetjük. 160 fokra előmelegítjük a sütőt és mielőtt betesszük a sütőbe, az oldalát villával kissé megszurkáljuk. Kb. 30-35 perc alatt sül készre.


Gombás kenyér recepthez kapcsolódó receptek

Gombás kenyér

Gombás kenyér

Vacsorára készült, aztán másnap ebédre is jutott:-)

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés