Gombás-burgonyás curry

Gombás-burgonyás curry
4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 fej kis vöröshagyma
  • 15 dkg mélyhűtött zöldborsó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 cm friss gyömbér
  • 25 dkg shiitake gomba
  • 60 dkg apró szemű burgonya
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 kiskanál sárga currykrém
  • 1.5 dl natúr joghurt
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Tisztítsuk meg a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért, majd vágjuk mindhármat apróra. Turmixgépben pépesítsük őket 3 evőkanál vízzel. Töröljük tisztára a gombát, vágjuk le a tönköket, a kalapokat vágjuk négyfelé. Mossuk meg a burgonyát, és vágjuk mindet négyfelé.

Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben. Pároljuk benne a hagymás keveréket kb. 5 percig, illetve amíg el nem távozik belőle a folyadék. Keverjük hozzá a gombát, és pároljuk még kb. 5 percig.

Keverjük hozzá a currykrémet, majd a burgonyát és a sót is. Öntsünk hozzá 2,5 dl vizet. Forraljuk fel, és pároljuk lefedve, alacsony hőfokon kb. 15 percig, illetve amíg a burgonya meg nem puhul. Közben hagyjuk felengedni a zöldborsót.

Adjuk a keverékhez, és melegítsük együtt 2 percig. Vegyük le a serpenyőt a tűzhelyről, majd keverjük a joghurtot a burgonyás curryhez. Forrón tálaljuk.