Göcseji babpörkölt recept

Göcseji babpörkölt
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
7706

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A göcseji babpörkölt egy igazi téli, férfias étel, de a receptet nemcsak férfiaknak ajánljuk.

6 személyre

  • 40 dkg száraz bab
  • 1 szál házi kolbász (csípősen az igazi)
  • 1 db nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál házi zsír vagy olaj
  • tetszés szerinti őrölt pirospaprika, só (én nem használtam, vigyázni is kell vele a kolbász elég sós!!)
  • tálalásnál tetszés szerint tejföl

Elkészítés

Az előző este beáztatott babot enyhén sós vízben puhára főzzük. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük a felhevített zsíradékon, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát és együtt dinszteljük tovább, vigyázva, hogy meg ne égjen. Hozzáadjuk az ízlés szerinti őrölt pirospaprikát, majd felöntjük egy kevés bablével és jól átfőzzük.

A karikára vágott kolbászt összekeverjük a leszűrt babbal és a hagymás lébe tesszük. Annyi bablével öntjük fel, ami éppen ellepi. Jól összeforraljuk. Megkóstoljuk, és ha kell, utánasózhatunk még.

Tálalásnál friss kenyeret, és tejfölt kínálunk mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp: az utóbbi időben mindig konzerv babot használtam, mert sosem főtt meg igazán a száraz bab. Azt hallottam, hogy mindig be kell áztatni a babot, mert akkor fő meg jól, és úgy nem fordul ki a héjából.


Göcseji babpörkölt recepthez kapcsolódó receptek

Göcseji babpörkölt

Göcseji babpörkölt

A göcseji babpörkölt egy igazi téli, férfias étel, de a receptet nemcsak férfiaknak ajánljuk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Göcseji babpörkölt recepthez

thumb
ibi1950 - 2013. január 16.
Azt meg végképen nem értem, miért kerül fel háromszor, mikor egyszer küldöm el!
thumb
ibi1950 - 2013. január 16.
Hozzávalók::
40 dkg szárazbab, egy szál házi kolbász,(csípősen az igazi), egy nagy fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál házi zsír, vagy olaj, tetszés szerinti őrölt pirospaprika, só (én nem használtam, vigyázni is kell vele a kolbász elég sós!!) Tálalásnál tejföl, ha valaki igényt tart rá!