Gesztenyeszuflé recept

Gesztenyeszuflé
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2493

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Guszta gesztenye - szuflé formájában...

2 személyre

  • 60 dkg gesztenye
  • 1.5 dl húsalaplé
  • 5 dkg vaj + a tál kikenéséhez
  • tojásfehérje

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A gesztenyét forrásban lévő sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és a héját lehúzzuk.

Krumplinyomón áttörjük, egy lábosba tesszük, felöntjük az alaplével, és hozzákeverjük a vajat.

Megsózzuk, majd állandó kevergetés mellett kis lángon addig főzzük, míg nedvességtartalmának nagy része el nem párolog. A tűzről levéve félretesszük hűlni.

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan hozzákeverjük a gesztenyéhez.

A masszát kivajazott szufléformákba kanalazzuk, és kb. 20 percig sütjük, majd lejjebb vesszük a hőmérsékletet 180 °C-ra, és további 5 percig sütjük. Forrón tálaljuk.


Gesztenyeszuflé recepthez kapcsolódó receptek

Gesztenyeszuflé

Gesztenyeszuflé

Guszta gesztenye - szuflé formájában...

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés