Fűszervajas harcsatekercs párolt zöldségekkel,és rizzsel. recept

Fűszervajas harcsatekercs párolt zöldségekkel,és rizzsel.
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
77

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Imádok ezzel a hallal dolgozni, mert olyan egyszerű, és annyi ízt kilehet belőle hozni, fantasztikusan sokoldalúan felhasználható. Szaga nincs, talán ezért is kedvelem annyira, no meg azért is, mert könnyen, és gyorsan elkészül a belőle kreált ebéd.Íme egy nagyon egyszerű főfogás!
2 személyre

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg afrikai harcsafilé
  • 20 dkg fűszervaj
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 40 dkg mirelit zöldség
  • párolt rizs

Elkészítés

Elkészítése:

A kifilézett halat átnézzük, és ha nincs benne elmaradt szálka, akkor 3 cm-es csíkokat vágunk. fűszervajat előtte lévő nap elkészítjük. Só, vágott petrezselyem és medvehagymával készült, kevés zúzott fokhagyma, fehér bors . Összedolgozzuk, és alufóliába tekerve rudat formázunk belőle, és kifagyasszuk a hűtőbe. A fagyott fűszervajat felvágjuk szeletekre, és a halra pakoljuk. Feltekerjük, és fogvájóval összetűzzük. Serpenyőben olíva olajat forrósítunk, és rárakjuk a haltekercseket, és mindkét oldalát átsütjük.Sülés közben fedjük le rövid időre, majd szedjük ki őket, és tálaljuk párolt zöldségekkel, és rizzsel. A halból kifolyt fűszervajjal meglocsoljuk.Én úgy készítem el, hogy mikróedénybe teszem e rizst, és vizet öntök rá, meg olajat, sót, majd amikor félig kész, akkor rápakolom a zöldségeket, és 350 wattom mikrózom addig, míg kissé megpuhulnak a zöldségek, és a rizs is elkészül ezalatt.Egyszerű gyors ebéd!


Fűszervajas harcsatekercs párolt zöldségekkel,és rizzsel.

Fűszervajas harcsatekercs párolt zöldségekkel,és rizzsel.

Imádok ezzel a hallal dolgozni, mert olyan egyszerű, és annyi ízt kilehet belőle hozni, fantasztikusan sokoldalúan felhasználható. Szaga nincs, talán ezért is kedvelem annyira, no meg azért is, mert könnyen, és gyorsan elkészül a belőle kreált…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés