Fehérboros póréhagyma krémleves kurkumával recept

Fehérboros póréhagyma krémleves kurkumával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Hobbychef

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
369

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szeretem a hagymát, a hagymaleveseket, ezúttal egy póréhagyma krémlevest főztem. Remélem, nektek is ízleni fog.

2 személyre

  • 1 db nagy póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db krumpli
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 db babérlevél
  • 1 kocka marhahúsleves
  • őrölt
  • fehérbors
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín

Elkészítés

A póréhagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a krumplit kockára vágom.

Egy fazékban kevés olívaolajon megolvasztom a a vaja, ráteszem a póréhagymát és a fokhagymát, fűszerezem, beleteszem a babérleveleket. Felöntöm 6 dl vízzel, főzöm. Beleöntöm a bort és a tejszínt.

Amikor megfőtt, félreteszek a póréhagymából, a többit turmixolom.

Visszateszem a levet a fazékba, bele a félretett póréhagymákat.

Tálaláskor csorgatok rá tejszínt és szórok rá kurkumát.


Fehérboros póréhagyma krémleves kurkumával recepthez kapcsolódó receptek

Fehérboros póréhagyma krémleves kurkumával

Fehérboros póréhagyma krémleves kurkumával

Szeretem a hagymát, a hagymaleveseket, ezúttal egy póréhagyma krémlevest főztem. Remélem, nektek is ízleni fog.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés