Cukkinitorta - fokhagymás, zöld fűszeres recept

Cukkinitorta - fokhagymás, zöld fűszeres
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
431

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


8 személyre

  • 28 dkg zabkeksz (sós)
  • 4 evőkanál liszt
  • 15 dkg olvasztott vaj + a formába
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 db cukkini
  • 15 dkg fokhagymás, zöld fűszeres krémsajt
  • 2 db tojás
  • 2 dl zsíros tejszín
  • bors

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra. A finomra tört zabkekszet, a lisztet és 1 csipet sót összedolgozzuk a vajjal, majd belenyomkodjuk egy kb. 20 cm átmérőjű kivajazott kapcsos tortaformába.

Egy kicsit hűlni hagyjuk, hogy a vaj megdermedjen, majd egy tepsibe helyezve (ha a vaj kifolyna) 15 percig sütjük.

Közben a felszeletelt cukkinit 1-1 evőkanál olajban három részletben aranybarnára sütjük, majd egy konyhai papírtörlőn leitatjuk róla az olajat.

A krémsajtot átkeverjük, majd hozzákeverjük a tojást és a tejszínt, és sózzuk, borsozzuk.

A cukkini felét az elősütött tésztára rendezzük, rákanalazzuk a krémsajtos keveréket, majd ráhalmozzuk a maradék cukkinit, és 35-45 percig sütjük.

Ha kihűlt, 1 éjszakára a hűtőbe tesszük, és csak ezután vesszük ki a formából. Hidegen tálaljuk.


Cukkinitorta - fokhagymás, zöld fűszeres recepthez kapcsolódó receptek

Cukkinitorta - fokhagymás, zöld fűszeres

Cukkinitorta - fokhagymás, zöld fűszeres

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés