Cukkinis májpuffancs kaporszósszal recept

Cukkinis májpuffancs kaporszósszal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
538

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A májpuffancsba a krumpli helyett most cukkini került, és így is nagyon finom, laktató.

2 személyre

  • Hozzávalók a májpuffancshoz:
  • 50 dkg cukkini
  • 5 db csirkemáj (v. sertésmáj)
  • 1 db nagy tojás
  • 3 evőkanál kukoricaliszt (v. búzaliszt)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • étolaj a sütéshez

Hozzávalók a kaporszószhoz:

  • 1 csokor kapor
  • 2 evőkanál liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 db húsleveskocka
  • 2 dl főzőtejszín
  • őrölt fehér bors
  • 0.5 db citrom leve
  • cukor (v. édesítőszer)
  • 1 dl tej (v. víz)

Elkészítés

A cukkinit kisebb lyukú reszelőn reszeljük le, majd tegyük egy szűrűbe, hogy lecsepegjen. Ezután alaposan nyomkodjuk ki, hogy az összes leve kifolyjon.

A csirkemájat (v. sertésmájat) botmixerrel pépesítsük, vagy daráljuk le.

A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk fel nagyon apróra.

Tegyük bele egy tálba az alaposan kinyomkodott cukkinit, adjuk hozzá a májat, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval. Ezután keverjük alaposan össze, és ha szükséges akkor még ízesítsünk utána. Végül adjuk hozzá a kukoricalisztet, és az egész tojást, majd szintén keverjük alaposan össze.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd evőkanállal kanalazzunk bele halmokat a masszából. Ezután közepes lángon süssük a puffancsok mindkét oldalát arany barnára. (sütés közben többször fordítsuk át a puffancsokat, hogy egyenletesen, és kellően átsüljenek)

Amikor a májpuffancs készre sült, szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd tálalásig tartsuk melegen.

A kaprot mossuk meg, majd apróra vágjuk fel. A leveskockát oldjuk fel langyos tejbe (v. vízbe).

Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott kaprot, és kevergetve pároljuk pár percig. Ezután szórjuk meg a liszttel, és pirítsuk pár pillanatig, majd öntsük fel a tejjel, és a tejszínnel.

Kézi habverővel keverjük simára, és közben ízlés szerint ízesítsük sóval, cukorral, szórjuk meg őrölt borssal, és adjuk hozzá a citromlevet. Ezután állandó keverés mellett, pár perc alatt főzzük ízlés szerinti sűrűségűre. (ha főzés közben nagyon besűrűsödne, akkor öntsünk hozzá még tejet, vagy tejszínt)

Tálaláskor a májpuffancsot a kaporszósszal kínáljuk. Ízlés szerint még főtt krumplit is kínálhatunk mellé.


Cukkinis májpuffancs kaporszósszal recepthez kapcsolódó receptek

Cukkinis májpuffancs kaporszósszal

Cukkinis májpuffancs kaporszósszal

A májpuffancsba a krumpli helyett most cukkini került, és így is nagyon finom, laktató.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés