Cukkinis-zöldborsós tészta recept

Cukkinis-zöldborsós tészta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
875

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Húsmentes, és mégis igen laktató ez a tészta. Lehet nem éppen a férjek kedvence, de a magunk kedvéért érdemes hozzálátni az elkészítéséhez.

2 személyre

  • 1 db zsenge cukkini
  • 30 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
  • 5 dkg vaj (v. margarin)
  • 1 dl zöldségalaplé
  • 1.5 dl főzőtejszín
  • őrölt bors
  • 20 dkg metélt tészta

Elkészítés

A cukkinit ízlés szerint daraboljuk fel. Az újhagymát kicsit vastagabban karikázzuk fel. A borsót fejtsük ki, ha fagyasztottat használunk, akkor vegyük ki a hűtőből, hogy felengedjen. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.

Egy wok-ba (v. serpenyőbe) hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, és pároljuk üvegesre. Amikor már kellően megpárolódott, először adjuk hozzá a zöldborsót, majd a cukkinit is.

Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pároljuk tovább még pár percig, majd öntsük fel a zöldségalaplével. Félig lefedve, addig pároljuk még a leve majdnem teljesen elfől, és a zöldségek roppanósra puhulnak. Ekkor öntsük fel a tejszínnel, óvatosan keverjük össze, majd addig főzzük még kissé besűrűsödik. (közben többször keverjük meg)

Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le, és alaposan csepegtessük le, majd rögtön tálaljunk.

Tálaláskor a lecsepegtetett tésztát halmozzuk a tányérra, majd kanalazzuk rá a tejszínes-cukkinis-zöldborsót, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint még reszelt sajttal is megszórhatjuk.


Cukkinis-zöldborsós tészta recepthez kapcsolódó receptek

Cukkinis-zöldborsós tészta

Cukkinis-zöldborsós tészta

Húsmentes, és mégis igen laktató ez a tészta. Lehet nem éppen a férjek kedvence, de a magunk kedvéért érdemes hozzálátni az elkészítéséhez.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés