Cukkinis-paradicsomos lasagne recept

Cukkinis-paradicsomos lasagne
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1009

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Lasagne újragondolva.

2 személyre

  • 6 db lasagne tésztalap
  • 70 dkg cukkini
  • 9 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1.5 dl főzőtejszín
  • őrölt fehér bors
  • 1 marék friss bazsalikomlevél
  • 25 dkg trappista sajt
  • 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

A cukkinit reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sajtot szintén reszeljük le. A friss bazsalikomleveleket ízlés szerint vágjuk össze.

Két evőkanál olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a lereszelt cukkinit is.

Ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, majd félig lefedve, pároljuk pár percig.

Ezután vegyük le a fedőt, öntsük fel a tejszínnel, majd fedő nélkül, néha óvatosan megkeverve, addig főzzük, még a tejszín kicsit besűrűsödik.

Egy kisebb sütőformába locsoljuk bele a maradék olajat, majd egyenletesen kanalazzunk bele 2-3 evőkanál cukkinit.

Ezután tegyünk rá 2 db lasagne lapot, és kanalazzuk rá a cukkini 1/3 részét, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Ezután fedjük be vékonyra szeletelt paradicsommal, majd szórjuk meg ízlés szerint friss bazsalikommal.

Ebben a sorrendben rétegezzük tovább úgy, hogy a tetejére reszelt sajt kerüljön.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig sütöttem)

Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.


Cukkinis-paradicsomos lasagne recepthez kapcsolódó receptek

Cukkinis-paradicsomos lasagne

Cukkinis-paradicsomos lasagne

Lasagne újragondolva.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés