Cukkini Orly módra recept

Cukkini Orly módra

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
608

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az Orly módra azt jelenti, hogy a húst vagy egyéb hozzávalót sűrű palacsinta tésztába mártjuk, ami sörrel van hígítva, majd forró olajban kisütjük. Ezt most cukkinival próbáltam ki. Krumplipüré volt hozzá a köret, de ízlés szerint akár fokhagymás mártogatós is kiváló kísérője lehet.

4 személyre

  • 1 db nagyobb cukkini
  • 1 kávéskanál só

Bundához:

  • 3 db nagyobb tojás
  • 9 jó púpos evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál só
  • 1.5 dl sör

Továbbá:

  • 4 púpos evőkanál liszt a forgatáshoz
  • 7 dl olaj a sütéshez

Elkészítés

A megtisztított cukkinit kb. 7-8 mm vastag karikákra szeleteljük, a magvas részt kivágjuk. Meghintjük sóval és hagyjuk állni.

Egy tálkába lisztet készítünk a forgatáshoz.

Egy edényben bő olajat forrósítunk.

Egy másik edénybe ütjük a tojásokat a sóval habosra keverjük, majd a lisztet beleszórva és a sört fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszává keverjük.

A cukkini alól leöntjük a vizet, először megforgatjuk a lisztben, majd a sűrű masszában, jól lecsöpögtetjük.

Óvatosan a forró olajba helyezzük, és szép barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.


Cukkini Orly módra recepthez kapcsolódó receptek

Cukkini Orly módra

Cukkini Orly módra

Az Orly módra azt jelenti, hogy a húst vagy egyéb hozzávalót sűrű palacsinta tésztába mártjuk, ami sörrel van hígítva, majd forró olajban kisütjük. Ezt most cukkinival próbáltam ki. Krumplipüré volt hozzá a köret, de ízlés szerint…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés