Csirkés satay

Csirkés satay

Ez az indonéziai ihletésű hirtelen sült étel színes, ropogós zöldségek és omlós csirkefalatok ínycsiklandó egyvelege, mogyoróvajas-kókuszos alapmártással megbolondítva. Pirított magos fehér kenyérrel tálaljuk, de a szezámmagos pita is jó hozzá.

4 személyre

  • 3 evőkanál sima mogyoróvaj
  • 4 evőkanál zsírszegény kókusztej
  • 2 evőkanál csirkehúsalaplé
  • 1 db citrom apróra reszelt héja
  • 1 evőkanál növényi olaj
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 db piros csilipaprika kicsumázva, apróra vágva
  • 35 dkg csirkemellfilé bőr nélkül, vékony csíkokra vágva
  • 1 evőkanál kínai ötfűszerpor
  • 1 piros húsú paprika kicsumázva, felszeletelve
  • 2 db sárgarépa megtisztítva, gyufára vágva
  • 18 dkg gomba felszeletelve
  • 2 evőkanál apróra vágott friss korianderzöld
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Egy kis tálban jól keverjük össze a mogyoróvajat, a kókusztejet, az alaplét és a citromhéjat. Tegyük félre.

Wokban vagy nagy serpenyőben, erős tűzön forrósítsuk fel az olajat, majd pirítsuk benne a fokhagymát és a csilipaprikát 1/2 percig.

Tegyük bele a húst és az ötfűszert. 3-4 percnyi rázósütés után–mire a húscsíkok szép színt kapnak–kavargatva pirítsuk az olajban a paprikát, a sárgarépát és a gombát is 2-3 percig, hogy kissé megpuhuljanak.

A mogyoróvajas elegyet hozzáadva süssük az ételt további 2-3 percig, hogy a csirkehús megpuhuljon és átforrósodjon. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá az apróra vágott koriandert, és máris tálaljuk.