Citromkrémes habcsókcupcake recept

Citromkrémes habcsókcupcake

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
351

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Jó a málnának - de nekünk még jobb!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 db tojásfehérje
  • 22 dkg porcukor + a tetejére
  • 2 kiskanál fehérborecet
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 3.7 dl tejszín
  • 2 dl citromkrém
  • 20 dkg málna

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra. A tojásfehérjét habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, míg fényes és kemény habot nem kapunk, majd hozzákeverjük az ecetet és a keményítőt.

A habot papírral kibélelt muffinformákba kanalazzuk, a sütő hőmérsékletét 120 °C-ra csökkentve 1 órán keresztül sütjük, majd a kikapcsolt sütőben hagyjuk kihűlni.

A tejszínt habbá verjük és a citromkrémhez forgatjuk. A habcsókokat vízszintesen óvatosan kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, megszórjuk a málnával, majd visszahelyezzük a tetejüket. Porcukorral megszórva tálaljuk.


Citromkrémes habcsókcupcake

Citromkrémes habcsókcupcake

Jó a málnának - de nekünk még jobb!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés