Burgonyás halpogácsák pestóval

Burgonyás halpogácsák pestóval
4 személyre

  • 3 evőkanál liszt
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 8 db paradicsom
  • 1 db nagy tojás
  • 3 szál újhagyma
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 1.25 dl tej
  • 4 dkg reszelt parmezán
  • 50 dkg burgonya (lisztes fajta)
  • 40 dkg halfilé pl. tőkehal
  • 3 evőkanál pesto (készen kapható)
  • só, bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg, és vágjuk 2 cm-es kockákra. Forrásban lévő vízben kb. 15 perc alatt főzzük puhára. Öntsük le róla a vizet, hagyjuk a gőzt eltávozni, majd villával nyomkodjuk szét.

Mossuk meg a halat, és tegyük egy teflonbevonatú serpenyőbe. Öntsük rá a tejet és forraljuk fel. Alacsony hőfokon 5-6 percig posírozzuk a halat a tejben. Vegyük ki, villával bontsuk szét. Tegyük félre a tejet. Tisztítsuk meg az újhagymát és vágjuk apróra.

Egy tálban keverjük össze a burgonyát, a halat, a hagymát, a citromhéjat és a pestót. Adjunk hozzá 2-3 evőkanálnyit a félretett tejből, és az egészet dolgozzuk jól össze, hogy formálható masszát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk. Formáljunk a masszából 8 pogácsát. Hűtsük be 10 percre.

Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra (légkeveréses sütőnél 170 °C, gázsütőnél 3. fokozat). Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Verjük fel a tojást. Keverjük össze a zsemlemorzsát a parmezánnal. Forgassuk a pogácsákat először lisztbe, majd tojásba, végül a panírkeverékbe. Tegyük őket a tepsibe. Vágjuk félbe a paradicsomokat, és rendezzük el őket a tepsiben a halpogácsák körül. Borsozzuk meg a paradicsomot. A pogácsákat süssük a forró sütőben a paradicsommal együtt kb. 20 percig. Félidőben fordítsuk meg a pogácsákat. Forrón tálaljuk.